GEZONDHEID

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

Wij adviseren je om dit onderwerp 'WAT JE MOET WETEN' en alle artikelen in het submenu

door te lezen, zodat je goed bent geïnformeerd voordat je gaat inpakken en afreist.

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Gezondheid

 

Omdat adviezen voor vaccinaties veranderen regelmatig dus adviseren wij je als je een uitgebreidere reis plant in Egypte, om contact op te nemen met je huisarts, de GGD of voor service aan huis kun je kijken op de website www.thuisvaccinatie.nl

 

Vaccinaties zijn niet verplicht als je uitsluitend in de Sinai reist.

 

Bescherming tegen de zon is belangrijk. Draag dus een zonnebril en gebruik anti-zonnebrand met een beschermingsfactor van 20+ en hoger.

 

Ga nooit te lang in de zon zitten of liggen en gebruik hoofdbescherming tegen de zon, ook als je wandelt.

 

Zorg dat je voldoende drinkt en niet alleen maar koude drankjes, maar gebruik ook thee met suiker. Zodra je voelt dat je dorst hebt, ben je eigenlijk al te laat.

 

De klimaatwisseling en de snelle temperatuurwisselingen in de Sinai, in combinatie met teveel zon, niet genoeg water drinken en jezelf onvoldoende kleden (bij voorkeur katoenen kleding wat vocht opneemt), kunnen leiden tot diarree.

 

Als je gaat snorkelen is het raadzaam om een 'shorty' te dragen of een lang T-shirt als bescherming tegen zonnebrand, tegen onderkoeling (koude stromingen in zee) en tegen de wind.

De wind kan je niet alleen een fikse verkoudheid bezorgen als je uit de zee komt zonder beschermende kleding, maar ook buikklachten veroorzaken.

 

Medische zorg kan buiten de grote steden een probleem zijn. Indien nodig zorgt BEDAWI er uiteraard voor, dat je zo snel mogelijk bij een goede arts en/of ziekenhuis terecht komt en wij stellen alles in het werk om jou en je medereizigers te voorzien van adequate begeleiding.

Eten en Drinken

 

Vijf sterren hotels in Egypte zijn over het algemeen niet vergelijkbaar met vijf sterren hotels in Europa, dus het is handig om je verwachtingen bij te stellen.

 

De Egyptische keuken is beïnvloed door de Libanese, Turkse en Perzische keuken.

 

De Bedoeïene keuken is eenvoudig en smaakvol: Rijst, pasta’s, aardappelen, peulvruchten, fruit, salades en veel groentegerechten die met brood worden gegeten in combinatie met vlees, kip of vis.

 

In toeristische gebieden staan er ook Europese gerechten op de kaart en natuurlijk vinden de liefhebbers daar een hamburger met friet of een pizza.

 

Er wordt vrijwel geen varkensvlees verkocht maar wel kip, rund of lamsvlees. Verse visgerechten zijn hier heerlijk, maar kijk goed of de vis echt vers is.

 

Voor echte verse vis uit de Rode Zee wordt veelal extra betaald omdat deze minder beschikbaar is. De meeste vis die wordt aangeboden komt tegenwoordig uit viskwekerijen.

 

Tip: Wij adviseren om geen vis te eten die in de Nijl is gevangen (vanwege de vervuiling van het water en het ontbreken van controle) en wees ook voorzichtig met ijsklontjes, ijs en ongewassen fruit.

 

BEDAWI zorgt altijd voor een goede hygiëne en vers eten, dus de kans dat je ziek wordt van het eten is zo goed als uitgesloten.

 

In de Sinai zijn (vers) vruchtensap, frisdrank, thee en koffie (Arabische koffie, cappucino, Nescafé en filterkoffie) verkrijgbaar maar probeer ook eens de originele Bedoeïene koffie en thee, de thee met kruiden of een glaasje karkadeh.

In toeristische gebieden kun je bier, wijn en rosé krijgen en er zijn ook winkels die sterke drank verkopen.

 

Wees echter voorzichtig met alcohol en koffie want dit onttrekt vocht uit je lichaam.

 

Water en Elektriciteit

 

Drink geen kraanwater als reiziger maar mineraalwater uit flessen. Wij adviseren dit ook te gebruiken voor het tandenpoetsen.

 

De elektriciteit is gewoon 220 Volt/50 Hz en men gebruikt een reguliere type C 2-pin stekker in de stopcontacten. Stroomuitval komt voor maar duurt meestal niet langer dan 1 uur, maar je weet nooit van tevoren wanneer dit gebeurt en het gebeurt soms meerdere keren op een dag. Maar kaarslicht is ook gezellig!

 

Schoon water en elektriciteit betekenen leven, wat hier helaas nog niet voor iedereen een vanzelf-sprekendheid is terwijl hotels en resorts met meerdere zwembaden, golfbaden, tuinen en ijsbanen (!?) zijn grootverbruikers in de Sinai en op andere plaatsen in Egypte.

 

Roken

 

Er bestaat een rookverbod in publieke gebouwen in Egypte, maar verder is Egypte een gastvrij land voor rokers. Als je een probleem hebt met het feit dat iemand bij je in de buurt rookt, dan kun je dat gewoon vriendelijk aangeven.

 

Sanitair

 

Sanitair in grotere hotels en resorts is steeds meer conform de Westerse standaard en kan ook als zodanig worden gebruikt. Maar op veel plaatsen is het loodgieterswerk niet berekend op het gebruik van wc-papier. Egyptenaren wassen zichzelf met water na het toiletbezoek en de wc's zijn veelal bidets), dus papier wordt dan in een afvalemmer gedaan.

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten