WAT JE MOET WETEN

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

Wij adviseren je om dit onderwerp 'WAT JE MOET WETEN' en alle artikelen in het submenu

door te lezen, zodat je goed bent geïnformeerd voordat je gaat inpakken en afreist.

Reisdocumenten

 

Deze richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Heb je een andere nationaliteit, neem dan contact op met het Egyptische consulaat of de Egyptische ambassade in het land van herkomst.

 

Nederlandse reizigers hebben een paspoort nodig, dat bij vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig is en een geldige retour- of doorreisticket.

 

Nederlandse kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Reis je met een kind waarvan je niet de gezag- hebbende ouder bent, dan kan men een toestemmingsverklaring van de

gezaghebbende ouder(s) eisen.

Het doel van deze controle is om kindontvoeringen tegen te gaan.

 

Belgische reizigers hebben bij voorkeur een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is of een Belgische electronische ID-kaart die nog 6 maanden geldig is met daarbij 2 losse pasfoto's en een geldige retour- of doorreisticket.

 

Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar wordt een zogenaamde Kids ID-kaart met foto geaccepteerd, mits zij door hun ouder of voogd worden vergezeld want anders is tevens een eigen paspoort vereist.

 

Tip: Neem altijd minstens 2 foto- kopiëen van je paspoort mee op reis en gebruik geen kleuren kopiëen.

Toeristenvisum

 

Als je rechtstreeks naar de Sinai reist voor minder dan 15 dagen en niet van plan bent om het National Park Ras Mohamed te bezoeken (over land of per boot) of rond te reizen en uitsluitend toeristische badplaatsen in het oostelijke deel van de Sinai en slechts het klooster in St. Katherine wilt bezoeken, dan kun je kiezen voor het gratis SINAI-ONLY visum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je met BEDAWI reist is een geldig toeristenvisum verplicht. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig.

 

Je koopt het toeristenvisum direct bij aankomst, aan het loket op de internationale luchthavens van Egypte. In Sharm el Sheikh is dit direct in de aankomsthal bij het loket van de bank, waar je ook geld kunt wisselen.

 

Het toeristenvisum wordt verstrekt per paspoort en kost € 20 voor een enkelvoudige binnenkomst en voor een meervoudige binnenkomst (noodzakelijk als je bijv. vanuit Egypte een bezoek wilt brengen aan Petra in Jordanië en weer terugkeert naar Egypte) betaal je ca. € 35.

Bij de aanschaf worden uitsluitend US $, UK £ of Euros geaccepteerd. Wisselgeld krijg je in Egyptische ponden.

 

Tip: Vanwege drukte bij het loket raden wij je aan om gepast geld bij de hand te hebben en een pen om de landingskaart in te vullen.

 

Let op! De grote touroperators hebben hun eigen loket waar je door hun medewerkers naar toe wordt geloodst en waar je soms zelfs € 30 (in plaats van € 20) voor je visum betaalt onder het mom service.

 

Het toeristenvisum is een stickertje (zie foto bovenaan deze webpagina) wat je in je paspoort plakt en daarna ga je naar de paspoortcontrole met je

ingevulde landingskaart.

 

Reizigers die Egypte binnenkomen over land bij de grenspost van Taba kunnen slechts het gratis SINAI-ONLY visum krijgen. Het reguliere toeristenvisum zal dan vooraf in Nederland of België moeten worden aangevraagd bij de Egyptische ambassade of het consulaat.

 

Een reisverzekering dekt meestal ook Egypte, omdat dit valt onder de landen rond de Middellandse Zee, maar controleer dit voor vertrek.

 

Let op! Als je een berg wandeling maakt of gaat duiken, controleer dan of dit (voldoende) wordt gedekt door je verzekering en of bijv. een medische verklaring wordt verplicht.

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp