VERVOER

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

Wij adviseren je om dit onderwerp 'WAT JE MOET WETEN' en alle artikelen in het submenu

door te lezen, zodat je goed bent geïnformeerd voordat je gaat inpakken en afreist.

Een Vliegticket Boeken

 

BEDAWI regelt geen vliegtickets omdat je deze eenvoudig online kunt boeken. Je kunt zoeken naar een goedkope vliegticket (charter - seat only) of de vliegticket die jou het beste uitkomt. Wij kunnen je hierbij kostenloos adviseren als je wilt.

 

Hieronder staan namen van enkele aanbieders van chartervluchten (seat only of met hotel) naar Sharm el Sheikh.

 

Als je op de naam van de aanbieder klikt, opent er een nieuwe pagina in je browser waar je kunt zoeken naar een geschikte vlucht vanuit Nederland:

TRANSAVIA ARKE FLY

 

NECKERMANN ISROPA

 

Als je meerdere prijzen wilt vergelijken dan kun je kijken op:

VLIEGTICKETS CHEAPTICKETS

 

GOEDKOOPSTE VLIEGTICKETS

 

Als je liever vertrekt vanaf Brussel kun je kijken op: JETAIRFLY

 

En als je liever vertrekt vanaf een Duitse luchthaven: CONDOR

 

Wij adviseren je ook eens te kijken naar de lijnvluchten van EGYPTAIR.

 

Bij Egyptair mag je kosteloos 2 stuks bagage van 23 kg. per persoon plus je handbagage meenemen (een charter maatschappij rekent daar ca. € 100 extra voor (!) mits je dit vooraf hebt geregeld en anders wordt overbagage op de luchthaven berekend tegen € 10 per kg. extra gewicht) en zij hebben regelmatig goede aanbiedingen.

 

Ook als je een pakketreis (vliegticket met hotel) boekt dan ben je van harte welkom om één of meerdere dagen met ons te reizen. We halen je op bij je hotel en brengen je na afloop weer terug. Marhaba!

 

Vervoer in Egypte

 

Tickets boeken voor nationale vluchten in Egypte is eenvoudig met Egyptair die als staatsmaatschappij het monopoly hierop heeft. De Egyptische luchthavencodes zijn:

CAI - Cairo

ALY - Alexandrië

HRG - Hurghada

LXR - Luxor

ASW - Aswan

 

Voor directe vluchten naar de Sinai:

SSH - Sharm el Sheikh

TCP - Taba

 

Veilig vervoer in Egypte is geen eenvoudige zaak...

 

BEDAWI werkt uitsluitend met lokale, ervaren chauffeurs die de wegen en de regio waar ze worden ingezet, goed kennen.

Chauffeurs hebben de neiging om onverantwoord en hard te rijden. Vooral als zij uit een grote stad komen dan lijken de wegen in de Sinai hen uit te dagen om hard te rijden, met alle gevolgen van dien...

 

Bus en trein

 

Bus- en treinkaartjes kunnen worden gekocht bij de stations, maar dit kan tijdrovend zijn vanwege verkeers-opstoppingen in de grote steden en het is gebruikelijk je kaartje van tevoren te boeken. Overboekingen komen voor, waarbij het aan jou is om het uit te zoeken...

 

De meeste Egyptenaren reizen per bus. Druk bezochte bestemmingen zoals Sharm el Sheikh, Dahab, Luxor en Cairo worden bedient door Go Bus (El Gouna), Highjet en Super Jet, met nieuwere bussen met airconditioning en een toilet (maar wij adviseren je om te wachten tot je stop bij een restaurant en daar het toilet te gebruiken). Deze bussen stoppen niet overal zodat ze sneller zijn, hebben meestal goede bestuurders, rijden redelijk op tijd en ze zijn slechts een fractie duurder dan de reguliere East Delta bussen die je kunt gebruiken voor kortere afstanden tussen steden.

Zoals op veel plaatsen in Egypte wordt muziek en video op een hoog volume afgespeeld in de bus en de airco staat meestal ook te hoog, maar als je je hieraan stoort dan kun je de bestuurder vragen om dit bij te stellen.

 

Let op! Spitsuren, feestdagen en vakantieperioden zorgen voor volle bussen en treinen. Dit betekent urenlange ritten tussen zwetende en etende mensen en helaas zijn ongelukken met treinen en bussen schering en inslag in Egypte. Bij het instappen is het doen van een schietgebedje aan te raden...

 

Taxi

 

Taxi's zijn een goed alternatief voor je transport maar duurder.

Taxi's behoren gebruik te maken van een taximeter. Als ze dat niet doen, zorg dan dat je weet wat je ongeveer moet betalen voor de rit en maak een deal vóórdat je instapt of wacht gewoon op een andere taxi.

 

Tip: Als vrouw alleen, neem je altijd achterin de taxi plaats en ga je nooit voorin zitten naast de taxi chauffeur. Het is handig om het nummer van de taxi (niet het kentekennummer) te noteren of te onthouden, zodat je bij eventuele problemen deze taxi altijd terug kunt vinden en/of kunt melden bij de Toeristen Politie (dreigen met een melding, doet vaak al wonderen).

 

Let op! Het is niet de gewoonte dat vrouwen plaatsnemen naast de chauffeur en in een stad kan het zijn dat taxi's weigeren om ergens naar toe te rijden, om redenen zoals vergunningen, tijd, geld, etc.

In toeristische steden, zoals Sharm el Sheikh, zijn er borden geplaatst met de algemene tarieven voor vervoer.

 

Micro-bus

 

Micro-busjes worden veelal gebruikt in de steden en rijden op vaste routes. Zij zijn berucht om hun slechte rijgedrag.

Let op! Minibusjes worden over het algemeen gebruikt door Egyptische werkers zodat je moet zorgen dat je bedekt gekleed bent, als je deze als vervoer kiest.

 

Verhuur

 

Je kunt in toeristische plaatsen een auto, een scooter, een motorrijfiets (een helm is verplicht ook al zie je dit vaak anders) of een fiets huren, maar wij raden het je niet aan. Wegen en het verkeer zijn hier niet berekent op fietsers, dus doe dit alleen in rustige plaatsen. Wees ook voorzichtig met het maken van ritjes op quad-bikes, want hier zijn de nodige ongevallen mee gebeurd, met nare afloop.

 

Wij hebben geprobeerd HIER een beeld te schetsen, wat je ongeveer kunt verwachten als je besluit om hier zelf achter het stuur van een auto (of een ander vervoermiddel) te kruipen in Egypte.

 

Wij raden je aan om een auto met lokale Bedoeïene chauffeur te huren.

 

De maximum snelheid in de stad is 50 km. per uur maar door verkeersdrukte rij je zelden meer dan 20 km. per uur.

De maximum snelheid op snelwegen is 90 km. per uur, maar dit wordt op grote schaal genegeerd.

 

Er zijn een paar tolwegen in Egypte en deze kosten slechts enkele Egyptische ponden. Lastiger zijn de checkpoints, die je vooral veel ziet in de Sinai, waar men je vraagt naar je papieren en enkele vragen dient te beantwoorden. Afhankelijk van de dienstdoende politie, kan het een gedoe zijn of niet.

 

Benzine en diesel worden duurder maar naar westerse maatstaven is het nog steeds goedkoop. Benzine-stations zijn gemakkelijk te vinden, hoewel ze in de woestijn ver verspreid zijn, dus is het verstandig om te tanken bij elke gelegenheid, ook omdat je nooit weet wanneer een bepaald benzinestation uitverkocht is.

 

Voorzichtig! Het besturen van een 4WD auto in de woestijn is iets wat je leert door ervaring en je moet bekend zijn in dat gebied, zodat je afhankelijk bent van een goede lokale chauffeur. Bovendien moet de 4WD auto in een goede staat zijn en dit is vanwege de kosten vaak niet het geval bij privé mensen die beunhazen. Pech met een 4WD auto in de woestijn is geen grapje!

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp