ONZE ZORGEN

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

"BEDAWI streeft ernaar om de lokale inheemse bevolking van de Sinai te ondersteunen

in een razendsnel veranderende omgeving."

Onze Zorgen

 

Wij zijn bezorgd over de alsmaar toenemende ontwikkeling van het toerisme in deze streek. Dit betekent weliswaar werkgelegenheid die hier hard nodig is, maar de lokale bevolking plukt hier onvoldoende de vruchten van. Het overgrote deel van de bedrijven is in handen van niet-lokale Egyptenaren met niet-lokale medewerkers en steeds meer zien wij de lokale bevolking zonder werk en zonder perspectief.

Wij pleiten voor meer samenwerking.

 

Juist deze mensen hielpen bij de ontwikkeling van het toerisme voor duiken en woestijn safari's, samen met Israëli's en later de Europeanen. Dit gebeurde op een respectvolle manier waarbij de natuur en gasten altijd op de eerste plaats kwamen. Tegenwoordig werker er minder lokale mensen in het toerisme door wetswijzigingen, de veranderde werkomgeving en het gebrek aan vereiste papieren, die moeilijk zijn te verkrijgen en vaak te duur zijn voor lokale mensen.

Wij pleiten voor (her)integratie en een ander beleid.

 

Wij zijn bezorgd over de negatieve effecten van de ontwikkelingen in het toerisme, het kwalitatieve aanbod voor toeristen en vooral over de kwaliteit van leven van de lokale bevolking in de Sinai en in het bijzonder dat van de Bedoeïenen.

Een tweedeling, in welk land dan ook, brengt onrust met zich mee.

De doorsnee toerist heeft tegenwoordig nog nauwelijks kennis van de lokale cultuur en toont als gevolg daarvan weinig of geen respect meer voor de lokale waarden.

 

Ook onder de vele niet lokale mensen die hier in het toerisme werken, is er helaas sprake van vooroordelen en te weinig kennis van hun Bedoeïene medemensen. Dit zorgt voor botsingen op de werkvloer, waardoor lokale mensen uiteindelijk besluiten om niet meer te werken in het toerisme en buiten het toerisme zijn er helaas nog steeds te weinig opties.

 

Bedoeïenen zijn trotse mensen en kiezen eerder voor armoede dan het verlies van hun waarden.

Wij roepen op tot meer respect.

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten

Het toerisme is weliswaar een van de belangrijkste economische sectoren voor het land, maar er zijn ook negatieve effecten verbonden aan het toerisme. Onze regering staat helaas nog steeds project ontwikkelaars toe om projecten te ontwikkelen zonder de milieu- of sociale impact in overweging te nemen.

 

Samen met de massale toestroom van bewoners (die werken in zulke resorts), trekken dergelijke projecten toeristen aan die meer bezorgd zijn over het krijgen van een kleurtje dan over het beschermen van de natuur. Deze niet lokale bewoners en dergelijke toeristen produceren bergen afval, welke terecht komt in onze leefomgeving.

Wij pleiten voor verplichte rapportages over sociale- en milieu effecten bij projecten en effectieve handhaving van wetten en beleid.

 

Safari tours vanuit de toeristische plaatsen in onze woestijn zijn steeds populairder maar deze bedreigen het ecosysteem aan land als er niet genoeg aandacht is voor het omgaan met afval, het afwijken van paden, het plaatsen van graffiti, het weg nemen van stenen met inscripties en het niet met rust laten van dieren, bomen en planten.

 

Ook is het snorkelen een populaire activiteit geworden, maar er zijn geen vereisten voor mensen die gaan

snorkelen waardoor er bij gebrek aan kennis (en kunde) onnodig veel schade wordt aangericht aan het koraal en het onderwaterleven.

 

Vooral de toename van het aantal toeristen is een probleem voor natuurlijke en culturele sites: Bussen, microbusjes en jeeps vol 'dagjesmensen' met niet-lokale Egyptische gidsen, die onvoldoende wijzen op de noodzaak om dit kwetsbare ecosysteem en de lokale bevolking te respecteren.

Wij roepen op tot grotere bewustwording bij bezoekers en een grotere inzet vanuit de toeristische sector om bezoekers actief te informeren en te begeleiden.

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp