OVER ONS

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

"BEDAWI is een lokale reisorganisatie door, voor en met de Bedoeïenen van de Sinai.

Wij werken met leden van alle Bedoeïene stammen in de Sinai en dit maakt ons: Sterk in de Sinai.

Wij reizen met kleine groepen omdat we niet datgene willen vernietigen wat zo dicht bij ons hart ligt."

Wie zijn wij

 

BEDAWI is het initiatief van Rayya Willy de Jong en Mohamed Abu Harby, een Nederlands/Egyptisch/ Bedoeïene echtpaar in de Zuid Sinai:

 

"Wij willen onze liefde voor de Sinai delen en bezoekers verwelkomen zodat wij hen kunnen laten kennismaken met de cultuur van de Bedoeïenen: De wijsheid, waarden en tradities, de diepgaande kennis van dit land en de zeeën met traditioneel respect voor de natuur en hun beroemde gastvrijheid."

"Het beeld van onze mensen is ofwel geromantiseerd (tot nostalgische figuren met nobele kwaliteiten) of gepolitiseerd (tot criminelen, kidnappers, smokkelaars en vijanden van de staat)."

 

"Achter deze door anderen geschilderde beelden, staan de lokale Bedoeïenen vrijwel monddood, met weinig tot geen macht om deze beelden te beïnvloeden; behalve als zij de kans krijgen om mensen te ontmoeten die, in weerwil van dit alles, toch komen reizen in onze Sinai."

Waarom BEDAWI

 

"Wij zijn er getuige van geweest dat veel ontwikkelingshulp ter beschikking werd gesteld voor de lokale bevolking en werd besteed

 

door internationale projecten in samenwerking met de Egyptische autoriteiten, maar slechts mondjesmaat kwam daarvan iets daadwerkelijk terecht bij de oorspronkelijke doelgroep: De lokale Bedoeïene bevolking van de Sinai."

 

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

"Jarenlang hebben wij dergelijke projecten en hun goedbedoelende, steeds wisselende medewerkers, voorbij zien komen; maar we zijn er niets mee opgeschoten. De mensen hebben domweg het vertrouwen in dergelijke projecten verloren."

 

"Daarom hebben wij BEDAWI opgezet: Een lokale verantwoorde onderneming met, door en voor de Bedoeïenen, met als doel om de kwaliteit van leven in onze lokale gemeenschappen te verbeteren met respect voor onze cultuur, die dreigt te vervagen in onze moderne wereld. Dat is waar BEDAWI voor staat."

"Wij zijn geen goed doel of een project, omdat zoiets niet goed werkt in ons land. Wij zijn een reguliere, belasting betalende onderneming die werk aanbiedt voor degenen die in staat zijn en bereid zijn om het werk te doen of te leren. Door het creëren van werk en inkomen kunnen mensen hun leven zelf in handen nemen en hun eigen toekomst opbouwen, zonder verdere betutteling of afhankelijkheid. Dat werkt, letterlijk en figuurlijk, vele malen beter dan je hand ophouden. Als er echter mensen in nood zijn dan staan wij naar vermogen voor hen klaar met praktische steun."

"Het is een ongelijke concurrentie met de grote touroperators en de gesponsorde organisaties, maar dat heeft ons er niet van weerhouden en sinds onze start in 2007 zijn we, tegen de stroom in, gegroeid."

"BEDAWI staat voor een eerlijk, uniek en kwalitatief goed aanbod,op de mooiste plekken in onze Sinai en alles is door ons persoonlijk getest en geselecteerd. Wij kunnen onze gasten een persoonlijke begeleiding bieden, juist omdat wij geen grote organisatie zijn. En dat dit wordt gewaardeerd blijkt uit onze vele terugkerende gasten."

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten