VERANTWOORD REIZEN

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

"Het is de kunst om de ander te behandelen op de manier waarop men behandelt wil worden,

omdat je niet zomaar een 'bestemming' bezoekt, maar in feite bezoek je een plek

die iemand anders thuis noemt. Het gaat dus over gezond verstand en goede manieren."

Verantwoord reizen

 

Bij verantwoord reizen komt je vakantiegeld zoveel mogelijk in lokale handen terecht.

 

Community-based reizen

 

Bij community-based reizen draait alles om het leren van elkaar en het rechtstreeks ondersteunen van bedreigde inheemse volkeren door middel van onderwijs, financiële bijstand en culturele uitwisseling.

 

Dit is dus een ruimere definitie dan milieuvriendelijk (eco) reizen, wat rechtstreeks betrekking heeft op het milieu. Het omvat sociaal-bewust reizen. Het betekent het respecteren, begrijpen en ondersteunen van de cultuur en de mensen in het gebied dat je bezoekt door interactie met de plek en de mensen.

Het is alleen door te reizen, door het ontmoeten van mensen, dat we beginnen te begrijpen dat we in de kern allemaal hetzelfde zijn, ondanks de labels die regeringen, religies, economische- en politieke opvattingen en de media vaak op ons plakken en die vervolgens tussen ons in lijken te staan.

 

Wat wij doen

 

◊ Wij leveren een positieve bijdrage aan de instandhouding van de natuur en de cultuur door het stimuleren van milieubewustzijn. Niet alleen bij reizigers maar ook bij de lokale bevolking.

 

◊ Wij respecteren de lokale Bedoeïene cultuur en tradities en bevorderen authentieke interactie en meer begrip tussen onze gasten en de lokale bevolking. Dit geeft

prettiger ervaringen voor onze gasten, een beter begrip van lokale culturele, sociale- en milieu kwesties en bovendien bouwt dit de lokale trots en het vertrouwen op.

 

◊ Wij zijn de lokale bevolking en betrekken onze mensen bij beslissingen die hun leven beïnvloeden. Dit betekent dat wij het recht op zelfbeschikking van de Bedoeïenen respecteren met betrekking tot het gedrag van het toerisme op hun land en wij respecteren en werken ook conform de lokale Bedoeïene wetgeving.

 

◊ Wij beogen om werk, inkomen en grotere economische voordelen en een beter welzijn in onze lokale gemeenschappen te genereren door onze winst te investeren in lokale ontwikkelingen.

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Wat jij kunt doen

 

◊ Lees over ons land, onze cultuur en wat je moet weten en doen als je hier te gast bent. (Onze website is een goed startpunt.)

 

◊ Reis met een open hart en geest. Trek je stekker eruit, leef in het hier en nu en wees bedachtzaam.

 

◊ Toon respect in je woorden, gedrag en interactie met de lokale mensen.

◊ Wees gul door lokale ambachten te ondersteunen.

 

◊ Bedenk dat in een pakketreis het grootste deel van je geld weg lekt met de touroperator en de luchtvaartmaatschappij.

 

◊ Bedenk dat een dergelijke vorm van reizen leidt tot fantasie toerisme en all-inclusive hotels en resorts waarbij de lokale mensen worden verbannen uit het gebied en van de stranden, de verspreiding van

sekstoerisme en bergen vuilnis die in ons milieu terecht komen.

 

Dit is de donkere kant van het toerisme... En het groeit!

 

◊ Als laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste, kies ervoor om je reis of excursie ter plaatse te boeken bij een 100% lokale verantwoorde reisorganisatie en/of doneer aan ontwikkelingen die de lokale bevolking direct onder-steunen, zonder hen te gebruiken.

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten