FAMILIE

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

"Een jongere zijn daden, vertegenwoordigen zijn stamboom."

Bedoeïene gezegde

De Familie

 

De drie-generatie-familie is de ideale familie-eenheid. Een dergelijk gezin bestaat gemiddeld uit ca. 9 - 11 personen en hoewel men meestal de maaltijden gezamenlijk gebruikt, slaapt iedereen in eigen huizen, kamers of tenten. Het nieuwe gezin van een man en vrouw blijft meestal dichtbij de grotere familie-eenheid totdat zij voldoende menskracht en inkomen (voorheen was dit de grootte van een kudde) hebben, om te kunnen overleven. Af en toe zie je dat broers en/of neven (in de mannelijke lijn) hun krachten bundelen en samen een familie-eenheid vormen.

 

Kinderen en zuigelingen worden opgevoed door de uitgebreide familie-eenheid. Grootouders,

ouders, oudere broers en zussen, tantes, ooms, neven en nichten nemen allemaal actief deel aan het grootbrengen van de kinderen.

 

Als het kind 6 of 7 jaar is, nemen zij eenvoudige huishoudelijke taken op zich en niet lang daarna wordt het kind een volledig werkend lid van de familie.

De adolescentie van een jongere wordt hier nauwelijks erkend; als een jongere 16 of 17 jaar is, wordt hij/zij geaccepteerd als een volwaardig lid van de Bedoeïene gemeenschap.

 

De namen van een Bedoeïene bestaan uit een eigen naam, de vaders naam, de naam van grootvaders v.z. en de naam van over-grootvader v.z. (Een zogenaamde namenreeks.)

Vrouwen behouden altijd hun eigen naam, ook na het huwelijk, terwijl de kleinste familie-wooneenheid ('Beyt') naar de oudste mannelijke bewoner wordt genoemd.

 

Bedoeïenen benoemen vaak meer dan 5 generaties voorvaderen in de mannelijke lijn en hun relaties van afstammende groepen van hun volk. Dit model van afstammende groepen in de mannelijke lijn verschaft het voornaamste kader voor het bespreken van huwelijken en het oplossen van juridische geschillen en conflicten.

 

Er zijn onderscheidende termen voor verwanten aan moederszijde en vaderszijde en alle termen geven het geslacht van de aangewezen persoon aan.

Bron: BEDAWI - R.W. de Jong

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp