KERNWAARDEN

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

"Wie een slechte daad van een slecht persoon vereffent met een slechte daad,

wordt daarmee net zo slecht als die persoon."

Bedoeïene gezegde

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten

De Kernwaarden

 

De belangrijkste waarden van de Bedoeïene gemeenschap zijn harmonie, solidariteit aan (bloed)verwanten en hiërarchie.

 

De Bedoeïenen leggen de nadruk op samenwerking, aanpassing, inschikkelijkheid en goede banden met familie. Van het individu wordt verwacht dat hij/zij loyaliteit en verantwoordelijkheid laat zien naar het collectief, dat zijn/haar eigen belang hieraan ondergeschikt is en dat men zich houdt aan de regels en opdrachten van degenen die hoger zijn geplaatst in de hiërarchie.

 

De Bedoeïenen hebben vrijwel ten opzichte van alles een collectieve houding: Werk, geld, familie, vetes, noem het maar en zij zullen vrijwel altijd een collectieve positie kiezen vanwege hun sterk ontwikkelde gemeenschapszin en loyaliteit aan de stam.

 

Familie komt op de eerste, tweede en derde plaats (het bloed kruipt voor

hen zeker waar het niet kan gaan) en hun strenge erecode dwingt alle leden (kinderen, vrouwen en mannen) tot goed gedrag en het naleven van de (vele) regels. Zo staat bijvoorbeeld een gezond persoon altijd op om een ouder iemand te begroeten; groet je altijd beginnend bij de persoon aan je rechterhand en vervolgens de rest tegen de richting van de klok in; serveer je altijd eerst degene aan je rechterhand (zelfs als dit een kind is) en daarna de rest van de aanwezigen tegen de wijzers van de klok in; enz., enz.

 

De (semi)nomadische leefstijl van de Bedoeïenen is veeleisend en daarom wordt van kinderen verwacht dat zij vanaf jonge leeftijd verantwoordelijk- heid nemen om hun familie(s) te helpen overleven.

 

Hoewel de modernisering hun leefstijl enigszins heeft veranderd, wordt bij de opvoeding van de kinderen over het algemeen nog steeds meer de nadruk gelegd op het bijbrengen van de traditionele leefstijl en wordt de vooruitgang van

de moderne technologie als minder belangrijk beschouwd voor de opvoeding van de kinderen.

 

"De" Bedoeïenen staan bekend als zeer beleefde en eerlijke mensen. Zij geven er de voorkeur aan om geen slechte dingen te zeggen (vooral niet over een ander) en willen ook liever niet de brenger van slecht nieuws zijn. Maar het is en blijft natuurlijk moeilijk om iets in het algemeen te zeggen over een volk of een groep mensen.

 

Bedoeïenen geven de voorkeur aan contant geld. Alle transacties worden bij voorkeur ter plaatse afgehandeld in contanten. Contant geld is echt; je kunt het aanraken, ruiken, voelen en er mee rommelen. Met contant geld, weet je waar je staat en heb je overzicht. Echter, in een moderne samenleving zal een overheid belasting moeten innen en dit is moeilijk te realiseren als er alleen maar wordt gehandeld met contant geld...

Bron: BEDAWI - R.W. de Jong

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp