CAMEL RACE

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

Bind eerst je camel vast en vertrouw daarna op Allah.

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten

Camel racen is de oude traditionele sport van de Bedoeïenen.

 

De camels zijn in feite geen kamelen maar dromedarissen. Zij lopen in het begin niet hard. De echte test is als ze racen over lange afstanden. Dat soort van uithoudingsvermogen is belangrijk voor de trots van de stammen.

 

Camel races worden meestal gedurende de wintermaanden gehouden, tussen oktober en april, maar sommige kleinere wedstrijden worden zelfs in de zomer gehouden.

De camels lopen meestal rondes, maar soms lopen ze een lange afstand op een zanderige vlakte of in een wadi.

 

De meeste camel races zijn reguliere races tussen Bedoeïene stammen, maar in de buurt van de stad Nuweiba worden ook wel eens camel races gehouden om toeristen te

amuseren.

 

De camels worden gevolgd door een horde auto's die tegen elkaar racen om zo dicht mogelijk bij de camels te komen om zo hun favorieten of familieleden aan te kunnen sporen.

 

De jockeys zijn jongens van ongeveer 11 jaar. Sommigen van hen gaan een jaar van school om zich volledig te concentreren op hun camels en de races.

 

Het is duidelijk te zien dat ze een sterke relatie met hun vader en ooms ontwikkelen tijdens deze periode als jockey, want dit is een serieuze zaak.

 

Gokken is verboden in Islam, dus dat wordt niet gedaan, maar er zijn prijzen in contant geld voor de winnaar en de nummers twee en drie.

 

Een paar weken van tevoren wordt gepubliceerd wanneer de grotere

camelraces worden gehouden, maar het wordt pas enkele dagen voor de race bevestigd.

 

De exacte datum van een camel race is slechts een paar dagen vantevoren bekend waardoor het bijwonen van een echte camel race moeilijk is in te plannen in je reis, zeker als je niet beschikt over een flexibel reisprogramma.

 

Je moet weten, dat het bijwonen van een camel race een enorm stoffige en zanderige gebeurtenis is en vaak zie je weinig van de race zelf, maar vanuit een cultureel perspectief is het erg leuk en interessant om te doen. Wees voorzichtig, want veel camera's hebben het stof en zand tijdens een camel race niet overleefd!

 

Het is geweldig om alle opwinding op de gezichten te zien wanneer je een camelrace bijwoont en dit werkt absoluut aanstekelijk...

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp