DE SINAI

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

"Degenen die voor de eerste keer de Sinai bezoeken zijn onder de indruk van de woeste natuur,

de kronkelende wadi's in het zuiden en de grootse vergezichten van het binnenland.

Het landschap is visueel overweldigend en doodstil, alsof de natuur de grote symfonie

van de schepping van de aarde in steen heeft bevroren..."

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten

De naam Sinai is op verschillende manieren afgeleid van het Semitische woord 'Sen', wat 'tand' betekent en verwijst naar de vele bergtoppen van het gebied - of van het woord 'Sin', de godin van de maan die werd vereerd in prehistorische tijden.

 

De Sinai, het driehoekige schiereiland van Egypte, vormt een brug tussen Azië en Afrika. Het was ooit aangesloten op Arabia (het tegenwoordige Saoedi-Arabië), maar zo'n 2 miljoen jaar geleden veroorzaakten grote seismische activiteit en enorme eruptieve verschijnselen, de scheiding van de twee continenten en hiermee kreeg de Sinai haar geografische vorm en karakteristieke uiterlijk.

 

Door de geschiedenis heen, was (en is) de Sinai een van de belangrijkste kruispunten vanwege haar strategische positie die het oosten met het westen en het noorden met het zuiden verbind.

 

De Sinai is onderdeel van de 'Great Rift Valley', de grote breuk in de aardkorst die begint in Oost Afrika en verder gaat door de Rode Zee, in de Golf van Aqaba naar de Vallei van Jordanië (Dode Zee en Zee van Galilea).

Nog steeds verwijdert de Sinai zich ieder jaar 5 mm tot 2 cm verder van Afrika.

 

De Sinai is van Noord to Zuid ca. 380 km lang, 210 km breed met een oppervlakte van 61.000 km² en ca. 600 km kustlijn.

 

Het noordelijke deel van de Sinai is begrensd door de Middellandse Zee en Israel en bestaat vnl. uit platte uitgestrekte zandvlakten en enkele landbouwgebieden. De hoofdstad is El Arish, waar de meerderheid van de mensen wonen.

 

Het westelijke deel van de Sinai is begrensd door de Golf van Suez (bekend vanwege de olie industrie, het Suez kanaal en de Suez tunnel) en de Rode Zee. De hoofdstad El Tur, waar de meerderheid van de mensen wonen, ligt aan de zuid west kust.

 

Het oostelijke deel van de Sinai is begrensd door de Golf van Aqaba en deze kust strekt zich uit van de noord oostelijk stad Taba, aan de Israelische grens, naar Nuweiba, Dahab en Sharm el Sheikh op het meest zuidelijke punt. De zee is gevuld met secties rijke koraalriffen en het is een waar onderwater paradijs met ideale omstandigheden die veel bezoekers aantrekt.

Het centrale deel van de Sinai is het meest ongerepte deel van de Sinai en bestaat uit een groot kalksteen plateau, de regio El Tih, die de grens tussen de noordelijke en de zuidelijk Sinai vormt.

 

Het zuidelijke deel van de Sinai is een maanlandschap van granieten bergen waarvan de hoogste de Mozes berg (de berg Sinai, de berg Horeb) met een hoogte van 2.285 m en de berg Katherine met een hoogte van 2.642 m. Dit gebied biedt prachtige landschappen en wordt gekenmerkt door haar diverse fauna, zeldzame flora en beroemde onderwater wereld van de Rode Zee, met Sharm el Sheikh en Ras Mohamed op de meest zuidelijkste punt.

 

Gedurende de winter en het vroege voorjaar kunnen plotselinge stormen vloedwaters vanuit de bergen door de wadi's en kanalen naar zee jagen, wat in hun kielzog een ware explosie van groene planten en watervallen veroorzaakt waardoor de Sinai woestijn in een paradijs verandert.

Zelfs vandaag de dag heeft de Sinai voldoende water om een opmerkelijke verscheidenheid van leven te ondersteunen, terwijl de uitgesproken verschillen in temperatuur tussen dag en nacht het leven hier nog boeiender maken.

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp