WAAROM NAAR DE SINAI?

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

De Sinai: Het andere Egypte...

Waarom naar de Sinai?

 

Het woord Egypte roept beelden op van piramides, tombes, tempels, nijlcruises, kamelen en restanten van oude beschavingen die liggen in een uitgestrekte woestijn en tegenwoordig ook het beeld van de zon-zee-strand vakanties.

 

De Zuid Sinai is het meest bekend door de geweldige duik- en snorkel mogelijkheden, de belangrijke historie als het land van Mozes, haar eigen cultuur, het hooggebergte met haar unieke natuur, de Mozes Berg en het wereldberoemde klooster van St. Katherine, de vele kleurrijke en intrigerende canyons, de woestijn

Het andere Egypte

 

safari's en vandaag de dag steeds meer door de vakantieaanbiedingen die zich beperken tot de hotels en resorts aan de Rode Zee in en de Golf van Aqaba.

De Sinai is een krachtig deel van het karakter van Egypte en wordt steeds

 

meer ontdekt door mensen uit andere delen van Egypte, om te ontsnappen aan de drukte van de grote steden.

Hier maak je kennis met Egyptische mensen (extravert , gepassioneerd en vriendelijk) uit alle delen van Egypte, die hier komen om te werken en de inheemse Bedoeïene bevolking

(beleefd, ingetogen en waardig).

 

Je kunt de Sinai met ons verkennen vanuit je hotel door middle van een dagreis of korte reis, maar vooral door hier met ons rond te reizen en gebruik te maken van Eco lodges, kleinere lokale hotels en door te kamperen in de prachtige natuur.

 

De Sinai biedt niet alleen rust en natuur, maar is ook de plek voor mensen van alle leeftijden die op zoek zijn naar avontuur.

 

Je kunt in een resort logeren in Sharm el Sheikh aan de Rode Zee, in het meer klein- schalige en rustieke Dahab aan de Golf van Aqaba of nog

verder naar het noorden in het slaperige dorpje Nuweiba of het resort stadje Taba dichtbij de Israëlische grens.

 

Reizen in de Sinai betekent rust en, ontspanning in een paradijselijke

 

omgeving. De zachte, donkere contouren van de bergen van de Sinai hebben een intrigerende en krachtige uitstraling in contrast met de stranden en het helderblauwe water van de zee en 's nachts is de heldere hemel bezaaid met sterren.

 

Reizen met een camel is nog steeds de ultieme manier om de woestijn te ontdekken en dit wordt gedaan in combinatie met wandeltochten

(want alleen zij die de tijd nemen om te wandelen zullen de geheimen van de woestijn ontdekken) en jeep safaris door kronkelende wadi's en oases en door de vele kleurrijke canyons waarin je kunt wandelen en klimmen.

 

Dahab is favoriet voor wind- en kite surfers en mensen die de drukte van het toeristische Sharm el Sheikh willen ontsnappen.

 

Ervaren wind- en kitesurfers zoeken El Tur op, waar een nog voor het grote publiek onbekende 'hotspot' voor wind- en kite surfers is te vinden en waar het toerisme nog niet werkelijk is ontwikkeld.

Hoewel je je conservatief dient te kleden en de lokale cultuur te respecteren, zijn Sharm el Sheikh, Dahab, Nuweiba en Taba dusdanig door het toerisme beïnvloed dat lokale mensen daar gewend zijn geraakt aan het zien van mensen in

 

(minimale) westerse kleding zodat er daar minder naar je wordt gestaard als je je kleding niet wilt aanpassen en alcohol is hier ook verkrijgbaar.

 

De Sinai is de poort van Egypte naar Israël (Eilat) en Jordanië (Aqaba).

Veel mensen die de Sinai bezoeken worden verliefd op dit stukje aarde en hoe lang je hier ook blijft, het zal nooit lang genoeg lijken.

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp