NABQ

You prefer to read in English? Visit us at www.bedawi.com.

"De mangroves ondersteunen de mensen die de mangroves ondersteunen...."

NEEM HIER EENVOUDIG CONTACT MET ONS OP

 

Via onze AANKLIK mailbox > > >

 

Een nieuw venster opent in je browser,

in een beveiligde (https) omgeving.

Vul je naam en E-mail adres in, schrijf

je bericht en klik op de knop 'Verzenden'.

Je ontvangt direct een kopie van je verstuurde

bericht en wij reageren z.s.m. via E-mail.

Het beschermde natuurgebied Nabq werd opgericht in 1992 voor de bescherming van de koraalriffen en de mangroves (Avicennia Marina). Het ligt tussen Sharm el Sheikh en Dahab, in noordoostelijke richting, op het smalste deel langs de Golf van Aqaba en heeft een oppervlakte van ca. 600 km².

 

Nabq bezit een van de meest noordelijke gelegen mangroves ter wereld. Mangroven zijn de meest productieve ecosystemen op aarde, waar zeeleven leeft en broedt onder de mangrove wortel systemen, terwijl

de kronen van de mangrove een broed en voedsel habitat voor kustvogels zijn (waaronder de lepelaar en visarend). Sommige van deze grijze mangroven hebben zich nu aangepast om op zandduinen te groeien zonder voedsel van luchtwortels. Aanzienlijke zeegrasvelden dienen als voedsel voor de bedreigde groene zeeschildpad (Chelonia mydas) en de zeekoe (Dugong dugon).

Er is een bezoekerscentrum, er zijn wandelroutes, specifiek aangewezen kampeerplekken en aangewezen plaatsen waar je kunt snorkelen vanaf de kust met gemakkelijke toegang, hoewel de zichtbaarheid onder water slecht kan zijn vanwege het sediment uit de mangroven.

 

Landinwaarts vind je de duinen van Wadi El Kied. Deze wadi is een van best begroeide en het grootste water stroom bassin aan de Golf van Aqaba aan Egyptische zijde. Hier vind je unieke vegetatie dadelpalmen, de karakteristieke groei van tamarisk bomen en dit is de thuishaven van een van de grootste stukken arak struiken (Salvadora persica)in het Midden-Oosten. Arak twijgen worden door Bedoeïenen gebruikt om hun tanden schoon te maken).

In dit deel leeft een kleine groep Dorcas gazellen, klipdassen en Nubische steenbokken(Capra nubiana) en er zijn een tweetal Bedoeïene nederzettingen van de Muzeynah stam.

Wadi Saialet Dalal is een Bedoeïene archeologische site waar de natuurlijke systemen nog steeds intact zijn en er geen ontwikkeling was in dit gebied, buiten de winning van delfstoffen bij Wadi El Samra.

 

In tegenstelling tot het National Park Ras Mohamed heeft dit beschermde natuurgebied zich gecommitteerd aan een management strategie waarbij men zich concentreert op eco toerisme en waarbij de lokale Bedoeïene bewoners volledig zijn geïntegreerd: Catering, gidsen, camels, onderhoud, camping, enz. maar sinds kort zijn hier ook niet lokale Egyptenaren vanuit Sharm el Sheikh actief.

 

Om dit natuurgebied te bezoeken dien je deel te nemen aan een georganiseerde excursie of je hebt een auto nodig. Denk eraan dat als je individueel per auto reist, je altijd op de aangegeven paden rijdt. Het is ten strengste verboden en strafbaar om hier vanaf te wijken.

B E D A W I f o r T o ur i s m

Nabq 46512 Sharm El-Shaykh,

South Sinai Governrate

Arab Republic of Egypt

 

Mobiel: (+2)01006983031

Wij spreken Nederlands en zijn

tevens te vinden op Whatsapp

Algemene Reisvoorwaarden | Copyright BEDAWI.COM © 2007 - 2017 | Neem a.u.b. contact met ons op voor vrijgave van de rechten